Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române, finalizat după 105 ani

tvr.ro/joi 22 aprilie 2010/

După mai bine de un veac, Academia Română a finalizat Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române. Ultimul volum, cel cu numărul 37, tipărit la Editura Academiei în urmă cu o săptămână, a fost lansat în cadrul unei şedinţe festive în Aula Mare a Academiei.

Elaborarea Dicţionarului - Tezaur a cuprins patru etape desfăşurate pe parcursul a 105 ani. Dicţionarul - Tezaur cuprinde 17.885 de pagini şi 175.000 de cuvinte şi variante.

Din anul 1867, când a fost demarat, şi până în prezent, studiul a fost coordonat de Ion Heliade Rădulescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Sextil Puşcariu şi Iorgu Iordan. La ediţiile finale ale proiectului a lucrat o echipă de cercetători coordonată de academicienii Gheorghe Mihăilă şi Marius Sala.

Peste câţiva ani, cercetătorii vor să elaboreze o formă definitivă a Dicţionarului - Tezaur. Acesta va beneficia pe viitor şi de un format electronic. Cercetătorii Academiei Române vor actualize lucrarea la fiecare zece ani.


...

Pe tvr.ro, la urmatorul link, puteti urmari si un mat. video legat de aceasta stire extrem de interesanta, importanta pentru patrimoniul limbii noastre:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=80677&c=99

...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _