Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

LOCATIE DE...POVESTE

Aici pot înota 30.000 de oameni!

Bazinul din staţiunea chiliană San Alfonso del Mar, de două miliarde €, a intrat în Cartea Recordurilor

Sâmbătă 17 Aprilie 2010 - 17:18/click.ro/Pe glob/Autor art: Andrei R. Dobrogea/


Realizarea unei piscine de dimensiuni astronomice a durat cinci ani şi a costat aproximativ două miliarde de euro, la care se adaugă cheltuiellile anuale de întreţinere a încă două milioane, conform Daily Mail.

Cel mai adânc punct al piscinei este la 35 metri. Bazinul are 914,4 metri lungine, o suprafaţă de 80.937 de metri pătraţi şi se află în Algarrobo, pe coasta de sud a statului Chile.
Din luna ianuarie a anului 2008, "San Alfonso del Mar" se află în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare piscină din lume.
Construirea ei a durat cinci ani. Apa din piscina staţiunii este atât de cristalină şi de limpede încât poţi vedea fundul lacului artificial.
Mai mult, piscina este navigabilă pe porţiuni mici. "Monstrul din Chile", cum este supranumită piscina, poate "găzdui" aproape 30.000 de persoane şi are prevăzut un sistem computerizat de scurgere şi filtrare a apei de mare, trăgând-o din ocean, la un capăt, şi pompând-o în piscină, la celălalt capăt.
Soarele încălzeşte apa la o temperatură de aproximativ 26 grade Celsius, cu circa nouă grade mai mult decât Oceanul Pacific din care provine apa.
«Nu producem pagube oceanului»
Fernando Fischmann, biolog din Chile, cel care a lucrat la designul acestei piscine, spune că tehnologia avansată pe care o deţine compania la care lucrează poate ajuta la crearea unui paradis artificial în zone nelocuite.
"Atât timp cât avem acces nelimitat la apa sărată, putem face ca lucrurile să funcţioneze şi, mai ales, important este că nu producem pagube oceanului", a adăugat Fernando.
Staţia de pompare a apei oceanice este situată într-o piramidă construită cu geamuri de protecţie împotriva razelor ultraviolete

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/pot-inota-oameni_0_940106029.html

O DESTINATIE PE CARE O PUTEM CONSIDERA ORICAND...DE VIS 
...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _