Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Minuni care ii tin...departe de...criza

Podul-fântână, 1.782.200 de tone de apă pe minut

A costat aproape un miliard de dolari, dar investiţia a adus un profit imens: este atracţia turistică a anului 2010

Sâmbătă 8 Mai 2010 - 16:45/click.ro/pe glob/Auttor art: Andrei R. Dobrogea/



Ţi-ar plăcea să călătoreşti pe un pod din care să izvorască apă? Nu, nu pe carosabil ci pe o parte şi pe cealaltă. Este posibil, în Seul, capitala Coreei de Sud.
Podul Banpo a devenit atracţia turiştilor de pretutindeni după ce a primit în dar o fântână imensă.
De-o parte şi de alta a podului construit deasupra râului Han au fost create 9.380 de orificii prin care se ţâşnesc în fiecare minut câte 190 de tone de apă, adică 1.782.200 de tone în total.
Deasupra acestora au fost montate aproximativ 10.000 de beculeţe colorate diferit, astfel că turiştii au impresia că traversează un val de culoare.
Podul-fântână, construit în 1982, a intrat în Cartea Recordurilor că fiind singurul cu cea mai lungă fântână şi cele mai multe becuri din lume. Banpo, construit din beton armat şi fier masiv măsoară 1.140 metri lungime şi a devenit deja principala atracţie turistică din Seul, care va contribui cu siguranţă la recunoaşterea acestuia ca oraş ecologist.
Întreaga construcţie a costat în anul 1982, aproximativ 200 de milioane de dolari. Acum, după renovare şi aplicarea superbei fântâni, preţul podului fântână s-a ridicat la 950 de milioane de dolari.
Zilnic peste podul Banpo trec aproximativ 120.000 de maşini, traficul fiind infernal mai ales după ce se lasă noaptea. Motivul este lesne de înţeles: începe spectacolul de lumini şi apă.
Autorităţile coreene şi firmele de turism estimează ca anul acesta nu mai puţin de 4 milioane de turişti să vină să vadă podul. Banpo devine astfel cea mai râvnită locaţie turistică a anului 2010 şi poate aduce încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la bugetul de stat.
Fântâna are 9.380 de orificii de fiecare parte a podului care realizează 190 de tone de apă în fiecare minut

Fişa tehnică
Cost: 950 milioane $
Lungime: 1.140 m
Lăţime: 6 benzi de circulaţie (21 m)
Fântâna: 9.380 de orificii
Ornamente: 10.000 beculeţe colorate
Debit: 190 de tone de apă/minut
Construcţie: 1982
Structură: beton armat
Podului Banpo, care traversează râul Han, în capitala Seul, i-a fost dată o nouă viaţă

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/podul-fantana-tone-apa-minut_0_952704766.html

...

Ei, da, inteligenta si investitiile profitabile, ii ajuta pe unii sa ramana...pe val! 

Ca sa nu mai vorbim de frumusetea arhitectonica si de...cresterea nr. de turisti. 

...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _