Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Ea...stie cum e...nemurirea

Vezi singurul animal nemuritor de pe Terra!

Orice om isi doreste la un moment dat in viata sa mai fie pentru o clipa tanar. Din pacate, un astfel de lucru este imposibil. Nu si cand vine vorba despre turritopsis nutricula. 

Turritopsis nutricula , o meduza din clasa hidrozoare, pare sa detina secretul tineretii vesnice. Meduza poate sa treaca de la stadiul de adult matur la cel de polip imatur (primul stadiu din viata unei meduze).
Oamenii de stiinta spun ca turritopsis nutricula este singurul animal despre care se stie ca poate face acest lucru.
Secretul consta intr-un proces numit transdiferentiere in care un anumit tip de celule este transformat intr-un altul. Unele animale sunt capabile de transdiferentiere limitata, ele putand sa-si regenereze anumite organe, cum este cazul salamandrei. Turritopsis nutricula isi poate regenera insa intregul corp, de nemumarate ori.
Specialistii incearca acum sa descopere mecanismul care ii anuleaza meduzei imbatranirea.
Turritopsis are un diametru de aproximativ cinci milimetri si este originara din Caraibe, dar s-a raspandit in intreaga lume. 

sursa: stirileprotv.ro
http://stirileprotv.ro/stiri/international/vezi-singurul-animal-nemuritor-de-pe-planeta.html

...

De cand viseaza specia umana la nemurire... Cati au cautat "formula...magica", macar asa, METAFORIC, si inca o mai cauta... Si o vor mai cauta, precis.



Dar ar sti omul, oare, sa traiasca alaturi/cu nemurirea...lui...si a altora? Nu l-ar incomoda, poate chiar prea tare, - sa zicem, la un moment dat?!!? Nu ar ajunge sa strige, brusc, ca nu o mai vrea?!? 

"Te uiţi la mine,
Nemuritor
Şi ţi-e milă
Citesc asta în ochii tăi
Nemuritori
Şi mi-e frică
De faptul că eu devin şi mai
Muritoare
În comparaţie cu
Nemurirea ta."
(Alexandra Hagiu/Nemuritor vs. muritoare/Agonia.ro)

http://www.poezie.ro/index.php/poetry/103214/Nemuritor_vs_muritoare
...
Din pacate, asa cum afirmam si pe o pagina de forum, de curand, au existat/si mai exista inca, chiar daca ar nega-o, oameni, in istorie, dar si in viata de zi cu zi, - care, in goana dupa "nemurire", au distrus un vis frumos(*ASA CUM A INCERCAT...cineva(...), o anume "dna M.", care poate fi, la o adica, sinonima si cu..."DNA MONOPOL"(...) - SA RETEZE...ARIPILE VISULUI LUI Alex - un tanar si bun prieten,- cu suflet imens si talent nativ) - (sau doar AU CREZUT ca-l pot distruge, de naivi si "ingusti" ce au fost ori sunt...) prin simpla si prosteasca dorinta de a fi, indiferent cum, sau de ce, in centrul atentiei...

Nevoia de a te stii acolo, fie cum o fi, in centrul atentiei, indiferent pentru cat timp sau de ce, indiferent ce uiti, ce negi, ce strivesti, ce ignori, ce dai la o parte, ce incerci sa impui sau sa schimbi, chiar daca nu merita impus sau schimbat, e, la urma urmei, o obsesie, o "boala grea", sora buna cu "capcana gloriei inselatooare si de carton".


Gloria, aceea adevarata si valabila, e a omului care nu o vrea, nu o cauta cu orice pret, a celui modest care respecta si locul si visul altuia/altora, a celui care stie a construi, mentine ceva frumos si durabil alaturi de ceilalti/si pentru ceilalti.



Putini, f. putini oameni au inteles asta si au ales sa se poarte in consecinta de-a lungul vremurilor si epocilor.


Indiferent cati au fost, sunt si vor fi aceia, ferice de ei, de modestia si de intelepciunea lor.
 




...
  
Controversata povestea visului eternitatii, dar, pana una alta, cel putin pentru mine, nemurirea este/poate fi (si)/in special trairea intensa a unor clipe de bucurie... A acelor momente, putine,  poate(*si zau ca-i bine ca nu-s prea multe!), pe care cuvintele au impresia ca nici nu sunt in stare a le numi si descrie...de nepretuite si dragi ce sunt...

Sunteti de acord, nu?

Comentarii

  1. Nu stiu daca oamenii ar sti ce sa faca sau cum sa se comporte ca stiind ca sunt ''nemuritori''. Foarte interesant articolul, auzisem de acest organism...raspunsul care ni-l da nu cred ca este despre nemurire ci despre capacitatea de reusi sa invigem anumite boli care te curata indiferent de tratament. Stiinta aplicata acolo unde trebuie poate salva vieti. Poti avea un ficat nemuritor, un pancreas, o inima, etc. Singurul lucru care il are omul si este nemuritor este capacitatea de a perpetua sau mai poate fi DNA-ul, genetic omul v-a exista in permanenta. Nimic nu se pierde in lumea asta. O picatura de apa cazuta de sus pe pamant va ramane vesnic aici, va intra in ciclul vietii. Nu va parasi spatiul nostru, deci va fi in permanenta utila noua.
    Crezi ca daca vei muri esti ''lost for ever''? Eu nu cred asta.
    Noi cautam raspunsuri intr-o lume materiala, ori nemurirerea este ceva dincolo de material, ceva spiritual, divin.
    O sa iti trimit un link cu o melodie foarte frumoasa care se potriveste foarte bine articolului. Intotdeauna va fi inca un munte pe care vom incerca sa il escaladam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, Emil. Cautarea majoritatii raspunsurilor in lumea materiala e o eroare.

    In plus, in afara de faptul ca acest ciclu al vietii e continuu, cum spuneai si tu, cred ca o alta valenta spirituala a nemuririi e ne-uitarea.

    Am citit ieri un gand al altcuiva care mi-a placut mult:

    "Atata vreme cand ne e dor de cineva devine...nemuritor."

    Frumos si profund gand, nu?!
    Si cat se poate de adevarat, dupa parerea mea.



    Multumesc pentru comentariu, Emil. Astept si melodia.

    Si, bineinteles, astept sa revii si aici.

    Seara...racoroasa!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _