Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Din memoriile... visate ale unui biet Pinocchio modern(...)

"Sunt boem,iubesc pasional, am foarte multa ambitie, nu-mi place prostia,citesc mai rar ca alta data,am nervi,stiu sa fac surprize...Imi place soarele si ploaia totodata care , imi da o liniste aparte,iubesc filmul, teatrul si muzica, ador conflictele cu adversari puternici,imi plac copiii,iubesc florile,am prea multa constiinta,ma inclin in fata unei persoane care are puterea sa se schimbe in bine,am cu ce ma incalta,imi place sa "combin"eleganta cu senzualitatea,charmul,inteligenta,ironia si sarcasmul cand e nevoie,un pic de "nebunie"si simtul umorului.Sunt prea sincer, nu-mi place sa traiesc in banal, lupt pt ceea ce ma intereseaza,incerc sa fiu mereu pe faza si ar mai fi ...multe alte lucruri care ma fascineaza sau imi plac,nu calculez cine „da mai mult” dar nici nu am timp de irosit langa cineva care se iubeste prea mult pe sine si nu are nimic de „oferit” ."

L.

... ... ...

IN REALITATE: (NON)MANIPULAREA UNUI "AMBALAJ" MULT PREA... SUBTIRE SI (APROAPE) FARA CONTINUT.

... .... ...

"Decodat... psihologic"(si nu numai), mesajul modernului nostru ar avea urmatoarea forma:

 

"Sunt boem, mi-as dori sa iubesc pasional, 



dar am avut si am prea multa ambitie… Mai, nu-mi place prostia, desi citesc… mai rar ca alta data(scris altadata, ca sa dovedesc ca intr-adevar nu agreez nici prostia personala); am nervi, - ehei, daca ma uit in urma si la mine, chiar am de ce! Stiu sa fac surprize... – de toate felurile(rele, bune, cum or fi). Imi place soarele si ploaia totodata care imi da  o liniste aparte(de fapt,  dau… ca asa e bine,- altfel ma declara lumea si agramat(…*); in lipsa unei iubiri reale, iubesc…(sau asa mi se pare, mai nou): filmul, teatrul si muzica, ador conflictele cu adversari puternici(Of, daca zic ca… iubesc asa ceva, nu-mi tai sigur… craca? De ce nu e ea aici, zana, ca sa-mi spuna cum… Fir-ar ea… A, pardon!).  Imi plac copiii, iubesc florile, am prea multa constiinta(apropo, pana acum nici nu ma sinchiseam in fata unor asemenea… notiuni… Deci o am___? Chiar asa?). Ma inclin in fata unei persoane care are puterea sa se schimbe in bine(si ma rog la Dumnezeu si la cine o mai fi - sa fiu eu primul sau urmatorul care ar avea puterea sa se schimbe cumva… Altfel… Altfel ce__?!!?) Ma rog, pana una alta…am cu ce ma incalta(oare de ce am scris asta…?! In fine… ma mai zapacesc si eu. Cam mult in ultima vreme!); imi place sa "combin" eleganta cu senzualitatea, charmul, inteligenta, ironia si sarcasmul cand e nevoie, un pic de "nebunie"si simtul umorului.(*Ia stai ma, chiar stiam, - chiar stiu sa fac asta sau ma laud si eu ca tot… barbatul(…) ca sa “dea bine”…? Hmmm, la ce? A, daaa!)
Dar sa  continuam: sunt prea sincer, nu-mi place sa traiesc in banal, lupt pt ceea ce ma intereseaza(Ma, ce naiba e cu mine azi, de spun  toate astea…?!? Parca nu-s eu in randurile astea(…*) Am luptat cu adevarat vreodatata? Pe bune?!!? Ei, ar fi ceva…); ma rog, in ultima vreme… incerc sa fiu mereu pe faza si-ar mai fi ... multe alte lucruri care ma fascineaza sau imi plac. Nu calculez cine „da mai mult”(Hei, uite ca iar mi se intampla… Spun ceva ce parca n-as crede!), - dar cineva  zicea odata asa: “Nici nu am timp de irosit langa cineva care se iubeste prea mult pe sine si nu are nimic de „oferit” .” (Cine zicea, mai, - ca nu mai stiu…? Serios, pe vremea aceea eu radeam de mama focului de toate… profunzimile  astea, si as mai rade si acuma, zau asa… Apropo de mesajul meu de mai sus, o fi el cu destul “lipici” la… mofluze(*cu parai ca sa achite stiu ele ce, si daca n-or sti, afla*) - au ba? Uppps, si daca nu e? Eu cu ce ma mai… incalt, - am vrut sa zic distrez, amagesc etc, - la urma urmei(…)? 



Ca asa, gol-golut si cu vantul asta amarnic pe dinauntru, - parca-i cam frig
si-s cam... degeaba toate(…)

La naiba, unde-o fi zana aia? A disparut pana si ea??!?)"
L.
 
Adriana Balint - Altceva
  Asculta  mai multe  audio   diverse 

... ... ...
... ... ... 
... ... ...


... ... ...

... ... ...

... ... ...



...
 sursa: trilulilu.ro
         YouTube
  foto: Google

...


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _