Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Loving - haiku and... more(...), darling! :)



noapte de dragoste -
strune de chitară şi dor
îngemănând foc şi armonie
(P. Ionescu)


Night of love –
Guitar chords and longing
Twining fire and harmony
(P. Ionescu)
 
Nuit d'amour –
Cordes de guitare et de grand désir
Doublant le feu et l’harmonie
(P. Ionescu)



notte d'amore –
accordi di chitarra e desiderio
che riunisce fuoco e armonia
(P. Ionescu)


noche de amor -
acordes de guitarra y de deseo
Que reúne fuego y armonía
(P. Ionescu)


Nacht der Liebe –
Der Gitarren-Akkorde und verpassen 
Zusammenführen Feuer und Harmonie
(P. Ionescu)

...
 Translation: P. Ionescu
...

Bucuresti, 7 02 2014, 17:45

...

Si pentru iubitorii de... haiku, ca si mine, recunosc, iata un blog care sigur o sa va starneasca interesul pentru poezia nipona si nu numai, si de ce nu, poate si pasiunea de a... scrie:


ROMANIAN KUKAI

sursa:romaniankukai.blogspot.ro


...

Si pentru ca se apropie cele "doua zile ale iubirii" - cum sunt ele numite oficial/artificial, daca vreti - 14 si 24 februarie - nu uitati ca mai sunt inca 363/362 zile in care nu... somam/ n-ar trebui sa... somam :), nu? - din punct de vedere emotional/sentimental/relational... :)


...



(sursa: YouTube)

...

P.S:


Apropo de (dis)proportia/(in)diferenta dintre... munca/timp liber, libertate si... placere, ieri am scris un alt haiku, pe care o sa-l prezint si in franceza, pentru ca mi se pare ca suna bine :).



munca –
libertatea placerii
de mâine
(P. Ionescu)



Travail –
La liberté de plaisir
De demain
(P. Ionescu)

... 
Translation: P. Ionescu
...

Bucharest, 5 februarie 2014, 5:30 PM


...


In ceea ce priveste reactilile noastre, nu intotdeauna cele asteptate, preconizate, iata ce sustin, de exemplu, cercetatorii de la Universitatatea din Texas, Austin: 
„Ne asumam riscuri pentru ca nu ne putem opri”.
Iar asta o demonstreaza chiar scanarea creierului...  

Brain Scans Reveal Activity Associated with Risky Choices
When these brain regions (mostly associated with control) aren't active enough, we make risky choices. Z-statistic corresponds to predictive ability, yellow being the most predictive regions. Image: Sarah Helfinstein/U. of Texas at Austin.


“Indivizii se angajeaza in atitudini riscante, cum ar fi a conduce beat la volan sau a face sex neprotejat, nu pentru ca sistemele creierului legate de dorinta sunt prea active, ci pentru ca sistemele de autocontrol nu sunt suficient de active” – sustin aceiaşi cercetatori americani.

... 

Puteţi citi restul interesantului articol, in limba engleză, desigur -, aici.

(sursa:www.utexas.edu/news/)

... 


Referitor la rutina care n-ar trebui să ne copleseasca si sa ne domine, - nu-i aşa? -, iata un scurt metraj graitor care a facut deja furori pe net, obtinand, in acelasi timp, din cate am inteles, o multime de premii, semn ca foarte multa lume e interesata de (controversatul, incomodul, dar mereu actualul) subiect:




(sursa: YouTube)


...



Ei, ce parere aveti, au dreptate?!? Cine anume - voi decideti, bineinteles, gandindu-va nu doar la oameni, ci si la ideile enuntate aici/mai sus :).

Deocamdata, eu m-am gandit la un... bonus muzical, HARA feat MR. M. - Tot aia e.../Totaya ye :)). Sperand ca fiecare are simtul umorului la purtator - ca face f. bine!- cum obisnuiesc eu sa spun, si mai ales sa... cred -, stiind sa aprecieze totodata cum se cuvine/inclusiv... frumusetea si misterul vietii :).




(sursa: YouTube)

...

Comentarii

  1. Femeile sunt ca și îngerii când conduc o mașină: pasagerii din dreapta se roagă, iar pietonii își fac cruce... ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca tu ai simtul umorului dezvoltat :)!

    In plus, soferitele, cu exceptiile de rigoare, pe care nu le contesta nimeni, ca si in cazul... barbatilor, au atuuri recunoscute si instincte f. bune...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _